Alla behöver en oas ibland

Oavsett vad du jobbar med så behöver du en plats där du kan koppla av och ladda batterierna. Ett fritidshus eller en sommarstuga är då ett perfekt alternativ, men så var det saken med avlopp och toalett. Vad ska man tänka på? Kolla in https://conclean.se/produkter/minireningsverk/ där de förklarar bra, eller läs nedan för en lite enklare version. 

Vad är ett minirengöringsverk?

Vad är egentligen ett minireningsverk och hur kan det vara till nytta för dig som har ett fritidshus eller en sommarstuga?

Ett minireningsverk är en smidigare variant av ett traditionellt avloppsreningsverk, skapat för att rena avloppsvatten från mindre fastigheter eller fritidsboenden där tillgången till det kommunala avloppssystemet är begränsad.

Det ger dig friheten att njuta av din fritid utan att behöva oroa dig för avloppsfrågor. Genom att installera en sådan anläggning på din sommarstuga kan du vara säker på att du tar hand om miljön på ett hållbart sätt samtidigt som du skapar en trygg och bekväm miljö för dig själv och dina gäster.

Måste jag ha ett reningsverk?

Nej, men det är en smart investering för dig som vill ta hand om avloppsvattnet på din fritidsfastighet på ett ansvarsfullt sätt. Avloppsvatten från fritidshus innehåller olika föroreningar som kan skada miljön om de inte hanteras korrekt. 

Om du inte väljer att skaffa ett reningsverk måste du istället anlägga en helt ny infiltrationsbädd och trekammarbrunn och då snackar vi om investeringar på kanske flera hundra tusen kronor. Lite onödigt på ett tillfälligt boende kanske? 

29 Mar 2024