Enkla stiltips för dig som är överviktig

Du kan utan ansträngning se ut och känna dig som bäst när du är överviktig med rätt moderåd. Så många män och kvinnor ignorerar dessa användbara stiltips och missar enkla tekniker för att förbättra sättet de klär sig.

Följ den här ultimata modeguiden för att se snygg ut och behålla ditt självförtroende utan att det kostar en massa pengar. 

Det som för närvarande är populärt är inte nödvändigtvis det som är bäst för dig.

Klä dig istället bra efter din kroppstyp med dessa enkla tips. Utveckla din modestil med dessa välutvalda tips som hjälper dig att se chic och elegant ut när du är överviktig.

Välj rätt färger

Att bära rätt färger kan omedelbart förbättra ditt utseende. Om du väljer den perfekta kombinationen av färger för dina outfits kommer du lätt att klä dig bättre oavsett din kroppsform.

Bär inte färger som är för djärva men skygga inte för färger helt. Använd neutrala färger som du enkelt kan blanda och matcha, speciellt när du är överviktig.

Neutrala färger gör plagg mycket mångsidiga och tidlösa och de kan fungera med vilken outfit som helst. Välj några färgglada plagg när du känner dig bekväm för att sätta en twist på din garderob.

Du kan utan ansträngning bära klassiska färger året runt. De förbättrar din look genom att ge en viss nyans till dina outfits, oavsett om de är på vardagsklädsel eller högtidskläder.

Medan neutrala färger gör dina outfits chica och stilrena, gör ljusa färger dig att sticka ut och framstå som självsäker men kan dra till sig uppmärksamhet där du inte nödvändigtvis vill.

Bär välsittande kläder

Om du vill klä dig stilfullt när du är överviktig, bär kläder som passar dig ordentligt. Om dina kläder är för stora eller för små, släpp dem. Ta inte på dem alls, annars riskerar du att förlora stil och elegans.

Undvik stora toppar, vida tältklänningar och baggy byxor som döljer din form och får din kropp att se större ut än den är.

Att täcka din kroppsform och försöka gömma sig bakom dina kläder hjälper inte alls ditt utseende. Tvärtom, det gör alla medvetna om det faktum att du inte är bekväm med din kropp.

Undvik också kläder som är för tajta, särskilt runt mittpartiet, eftersom de är obekväma och oestetiska.

Vad du bör göra är att bära kläder med den perfekta passformen som skummar din figur, framhäver din midja och får dig att se fantastisk ut.

Rätt storlek på kläderna för din kroppstyp gör att dina bästa egenskaper ser proportionerliga ut och till och med sticker ut.

Hitta din stil

Ta reda på din modestil innan du skapar dina outfits. Experimentera för att ta reda på vad du gillar om du ännu inte vet vad din bästa stil är. Prova olika klädkombinationer tills du hittar den perfekta matchningen för dina preferenser och kroppstyp.

Att känna till din modestil hjälper dig att bestämma vilken typ av kläder som passar dig bäst när du är överviktig. I slutändan, om du bär de plagg du gillar mest och som passar dig bäst, kommer du lätt att se snygg ut och sticka ut från mängden.

Tveka inte att vara lite kreativ med dina outfits och pressa dig själv ur din komfortzon. Det finns så många olika modestilar att prova där ute.

Använd din kreativitet och uttryck dig själv och hitta en stil som handlar om dig, som visar din personlighet och visar upp dina bästa egenskaper genom originalitet, självförtroende och unikhet.

Köp bra skor

Hitta snygga skor som matchar din hudton och de outfits du planerar att bära eftersom skor är avgörande för att se och må som bäst. Se till att dina skor kompletterar dina färger och komplettera resten av dina kläder.

Välj skor som visuellt får dina ben att se längre ut som höga klackar eller höga stövlar. De är ett måste i varje garderob, även när du är överviktig.

Ett par skor av hög kvalitet är avgörande för att se snygg ut oavsett din kroppstyp. Men köp från skomärken som följer höga sociala och miljömässiga standarder.

Etiskt framställda, kvalitetsskor är ett viktigt tillskott till din garderob. Det är en av de bästa investeringarna du kan göra för att förbättra ditt utseende när du är överviktig.

Lägg till en lyxig accessoar

Lägg till ett lyxigt tillbehör/ accessoar till dina outfits för att klä dig chict och elegant. Du kan välja en sofistikerad klocka, solglasögon, en lång halsduk, en bred hatt, ett brett bälte eller en designerhandväska.

Men överdriv inte eftersom ett tillbehör är tillräckligt. Klä dig bra när du är överviktig genom att lägga till en elegant, unik, lyxig artikel till dina outfits.

Du kan hitta prisvärda väskor, bälten och andra accessoarer från Gucci, Hermès Birkin, Dolce & Gabbana, Louis Vuitton, Prada, Chanel, Christian Dior, Michael Kors och mer på återförsäljningssajter för designers.

1 Jun 2023