Håll koll detta om du startar modellagentur

Har du haft dina funderingar på att starta en egen modellagentur? Vad kul! Det är ett jobb som inspirerar och ger mängder med nya härliga kontakter, och i ärlighetens namn så kan man tjäna rätt bra med pengar också. Men det gäller att ha skinn på näsan och samtidigt vara både ödmjuk, tuff och vänlig på en och samma gång. Men viktigast av allt är att ha koll på avtal och lagar. Du kan få bra hjälp med affärsjuridik på advokatbyrå i Stockholm men innan du kontaktar dem så läs nedan för saker du bör ha koll på. 

Lagar, avtal och regler

När du startar ett företag i Sverige och ska ha modeller som klienter så måste du ha ruskigt bra avtal. Det räcker inte med att dra ut ett standardavtal från internet och tro att det ska hålla. En modell som blir populär kommer att bli uppvaktad av andra agenturer och har du ett avtal som inte är vattentätt så kommer du snabbt bli av med dina bästa modeller.

Men du måste samtidigt se till att de inte känner sig låsta i ett slavdrivarkontrakt. Det är därför jag alltid är noga med att säga till att man måste kontakta en advokatbyrå. Då får du all den hjälp du behöver och både du och dina modeller kan känna sig trygga. Mitt andra tips är enklare. Se till att skaffa lokaler som inger förtroende. Det är billigare att driva det hemifrån, men med ett kontor i stan så får du betydligt mer pondus och det är otroligt viktigt i branschen. 

8 May 2024