Håll fötterna varma i vinter

Under den senaste veckan slog vintern verkligen till. Det har snöat i stort sett i hela landet, till och med i de södra delarna. Har du inte redan skaffat bra skor eller kängor, så kan det vara dags att göra det nu! Det bästa alternativet för att hålla dina fötter varma, det är satsa på ett par rejäla vinterkängor. Vinterkängor passar lika bra i stan som ute på landet. Om du vandrar mycket, se till att då välja ett par vandrarkängor som är anpassade för det.

När du ska välja vinterkängor är det bra att fundera på hur ofta du ska använda dem, var du ska använda dem samt vad för egenskaper de ska ha.

Hitta rätt vinterkängor

Det finns en del saker du bör kolla då du ska köpa vinterkängor. Bland annat om de är vattentäta och i såfall hur vattentäta är de? Torra fötter är ett måste för att de ska hålla sig varma. Kolla även hur låga temperaturer dina kängor klarar av. Så att du inte får kalla fötter bara för att det är för många minus ute som de inte står pall för.

Materialet är även det viktigt. Oftast är vinterkängor tillverkade i flera material för att klara av väta, hålla mot kyla med mera. 

Sen är det ju även ett måste att de är bekväma att ha på dig och att gå med. Att få skoskav är inte så härligt. Kolla även sulan på dem för att se hur bra grepp de har. 

2 Dec 2021