Handdukar med flera användningsområden

hamamco.se finns det ett härligt urval av så kallade hamam handdukar. Dessa är vanliga att ha när man besöker ett så kallat hamam, eller ett turkiskt bad. Det turkiska namnet för handdukarna är peştamal och ett annat namn är fouta, och den har många olika användningsområden.

En hamam handduk kan vara enfärgad, eller vara i en mängd olika dekorativa mönster. En sak de alltid har är tvinnade fransar. Denna hamamhanduk kan användas när du besöker ett hamam, vira den omkring dig, torka dig med den, ha den hemma efter duschen. Du kan även ha en orange hamam handduk som sarong, sari eller som huvudbonad. Med en hamam handduk kan du även få en perfekt filt för picknicken. Den kan användas som en pläd i soffan eller som strandfilt!

Användning av hamam handdukar

Hamam handdukar har länge använts i Turkiet, Tunisien och Marocko så väl som andra länder i den arabiska världen. Hamam är ett bad med flera tusen års traditioner och sker enligt vissa ritualer. Det är dels för att bli ren, men även för att umgås samt att det är en markering för viktiga händelser, som bröllop till exempel. 

I en hamam blur du skrubbad, tvättad, tvagad och intvålad av en hamam mästare. Sedan sköljs din kropp av med vatten. Efteråt kan du vira in dig i din hamam handuk och njuta av lugnet och värmen. Det är vanligt att man tar med sig sin egna hamam handduk, så varför inte köpa en orange hamam handduk eller en annan färg du gillar?

22 Jan 2018