Hårfri för gott

Det eviga dramat med hårborttagning... gaah. Finns det något tråkigare än att avlägsna oänskat kroppshår? Det är tråkigt, tröttsamt och en kamp som aldrig någonsin tar slut. Om man kör på rakning, som är det enda smärtfria sättet, så får man lägga en kvart om dagen på hårborttagning. En kvart om DAGEN. Det är katastrofalt. Så testar man vaxning, epilering eller kanske trådning (alla ger samma effekt) och tänker att man genom att utstå en timmes smärta blir hårfri för 2-3 veckor i alla fall. Jo. Men man måste stå ut med hårets utväxtändå, för man kan inte vaxa halvmillimeterlånga strån. Man får liksom leva med lite kroppshår hela tiden när man vaxar.

Alternativ till rakning och vaxning

Nä, det är ledsamt det här med hårborttagning. Alternativet har varit att skita i det; leva med sitt oönskade kroppshår. Det känns sådär kul. För de flesta tjejer är det inte ens ett alternativ och för en hel del killar känns det trist att inte få se ut som man vill bara för dett insatsen är för hög.

Men hörrni, jag har insett att det ju finns ett tredje alternativ. Permanent hårborttagning kostar en hel del, ja. Och ja, det kräver upprepade behandlingstillfällen. Och ja, det gör lite ont. Men! Man blir kvitt sitt kroppshår för gott. Det känns som att det är värt lite tid, pengar och smärta för att sedan slippa tänka på hår på oönskade ställen - för resten av livet!

Jag ska kontakta Leilas Hudvårdsklinik i dagarna, har läst en hel del på deras sajt hårbottagningstockholm.nu och känner att alternativet är suveränt.

20 Oct 2016