Mode kläder i storlek XL och uppåt

Antingen har man känsla för stil, eller så har man det inte. Man kan förstås träna upp sin stilkänsla men det kräver ett intresse vilket i regel antingen finns eller inte finns. Hur som helst så har stilkänsla ingenting med utseende eller kroppsform att göra - alla kan vara trendiga och sporta en säregen look. 

Bäddar butikerna för detta då? Är det verkligen så att man, oavsett storlek, form och stilinriktning, hittar kläder man kan skapa en personlig stil med ute i butikerna? Svaret är kort och koncist - nej.

Dags att trotsa storleksnormen

I butikerna råder en storleksnorm och den spänner ungefär från storlek S till XL. Alla som är mindre eller större än så får gå till specialbutiker. Om man letar efter XL kläder finner man litegrann, men 3XL, 5XL och 8XL hittar man bara i några få affärer och sällan är kläderna där särskilt trendiga. 

När det gäller stora tjejkläder ser marknaden lite ljusare ut än den gör för stora killkläder - men bara marginellt. Det saknas mode för storvuxna människor överlag.

Motley Denim är en trendriktig butik som fattat detta och därför säljer modekläder för stora män. Här finner du XL kläder där X:et ofta föregås av en siffra mellan 2 och 8. Tiden då storvuxna män tvingades acceptera illasittande, tältliknande kläder är förbi.

Motley Denim säljer allt från jeans till tröjor, hoodies, underkläder och accessoarer, det är bara att surfa in på motleydenim.se och börja välja och vraka bland allt snyggt och sedan sätta ihop en personlig, trendriktig stil som du kan stoltsera med. Ens storlek ska inte få hämma ens personlighet att blomma ut.

16 Apr 2016