Sköna Skåne

När man tänker på Sverige så är det nog många som i första hand tänker på Stockholm med sina magiska skärgårdar och i andra hand kanske de trolska skogarna som breder ut sig över det avlånga landet. Sverige är IKEA och Volvo och ABBA. Pripps Blå och sill och blondrufsigt hår mot solbrun hud. 

En region i expansion

Men så finns det såklart mycket mer av Sverige än så! Vi lever i det fjärde största landet i hela Europa, sett till ytan. Det ger oss förstås många fina fördelar, inte minst vad gäller råvarutillgång. Men det ger oss också stor variation sett till landskap och klimat och en del av Sverige som växer alltmer är södra delen där Skånes västkust ligger bäst till. Man har skapat en region där nere i syd, som inkluderar Köpenhamn och resten av östra Danmark, samt Skåne. Det är en kraftfull region med framtiden för sina fötter.

Västkusten är hetaste tipset

Skulle jag satsa på att bosätta mig någonstans i Sverige idag så skulle jag satsa på Öresundsregionen, helst västkusten någonstans vid Helsingborg eller så. Man kan välja en större stad om det lockar, eller någon mindre, gemytligare dito, som Bjuv eller Höganäs eller så. Shough Mäklarfirma kan hjälpe den som söker boende.

Det är vackert i västra Skåne året om, men på sommaren är det oslagbart. Människor från hela Sverige åker hit på sommaren för att fira sin semester. Det måste upplevas för att förstås.

12 Mar 2019